Aksaray- Ankara karayolunun 12. kilometresinde tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır şekilde yaralandı.
Kaza, Aksaray-Ankara karayolunun 12'üncü kilometresinde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Çift yol olan Aksaray- Ankara karayolunun bakımından dolayı yolun tek yönlü kullanıldığı bölümde kaza meydana geldi.
Emre Karaaslan (21) idaresindeki 34 SLN 91 plakalı otomobil ile Ankara istikametinde seyir halinde iken bölünmüş yolun tek şeride düştüğü bölgede hatalı solma yapması sonucu karşı yönden gelen Muhammet Saydam (41) idaresindeki 81 DK 223 plakalı tır ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası tırın altına giren otomobil'de bulunan sürücüsü Emre Karaslan ile yanındaki Ubeydullah Acıoğlu (8) olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Ataullah Acıoğlu (7) ve sağ ayağı diz altından kopan Mustafa Acıoğlu (35) ağır şekilde yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Trafik ekipleri olay yerinde geniş çaplı önlem aldı. Kaza nedeniyle Aksaray- Ankara karayolu bir saat ulaşıma kapandı. Yolda hurda yığınına dönen otomobilin parçaları sürücülerle, trafik ve itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.
Kazada yaşamını yitiren Emre Karaslan'ın Adıyaman Üniversitesi fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü 4. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Emre Karaslan ve yanındakilerin İstanbul'dan bir nişan töreninden geldiği tespit edildi.
Kaza nedeni ile tır sürücüsü Muhammet Saydam, göz altına alınırken otomobilin, yoldaki tekerlerden dolayı oluşan çukurlarda dengesini sağlayamadığını ve kullandığı tır'ın altına girdiğini söylerken, kaza yapmamak için kendi şeridimden ve yoldan çıktım ancak kazaya engel olamadım” dedi.