Saadet Partisinde yeniden kongre için 6 imza verildi
Saadet Partisinin Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapılmış, yeşil ve beyaz liste olarak hazırlanan iki listede de Numan Kurtulmuş Genel Başkan adayı idi. Numan Kurtulmuş Yeşil listede bulunan isimler yerine kendisinin hazırladığı Beyaz listeyi kendisinin desteklediğini belirterek, Yeşil listedeki genel başkanlıktan istifa etmişti.
Numan Kurtulmuş beyaz listeyi destekleyerek Saadet Partisinin yeniden genel başkanı seçilmişti.
Kongrenin ardından Necmettin Erbakan ve taraftarları yeniden kongreye gidilmesi konusunda delegelerden imza toplamışlardı.
Saadet Partisinin ilimizde 8 tane genel kurul delegesi bulunuyordu. Bu delegelerden 6’sı Yeşil liste ile kongreye gidilmesi ve kongrenin yeniden yapılması imza verdikleri iddia edildi.
İddiaya göre Aksaray’da Saadet partisinin genel merkez delegeleri Mustafa Şahin, Mehmet Solak, Ethem Baysal, Hakan Birgün, Ömer Aygün ve Ahmet Düşünceli olağanüstü kongre için imza verdiler. İddiaya göre Ortaköy delegesi Halil Çomak ile Sarıyahşi delegesi İlhan Özdemir imza vermediler.
Saadet Partisinde Erbakan ve taraftarlarının partisinin genel kurulunun önümüzdeki günlerde olağanüstü olarak toplanması için delegelerin imzasını genel merkeze verdiği öğrenildi.