Saratlı beldesinde düzenlenen Saratlı Kültür ve Sanat Festivali'nin 11'incisi bugün saat 20.00 de yapılacak.
Saratlı Belediyesi tarafından tam 10 yıl üst üste yapılan festival Aksaray il bazında en güzel festivallerden birisi oluyor. Halkın son derece eğlenceye olan merakı ve birlik ve beraberlik içerisinde eğlencenin tadını çıkarıyorlar.
Saratlı Belediye Başkanı Nedim Uğuz, yaptığı açıklamada, Saratlı Belediyesi olarak 10 yıl üst üste bu festival yapıldı. Biz devamını getirmek için çalışıyoruz, bugün akşam saat 20’de yapılacak olan festivale tüm Aksaray’lıları davet ediyorum
Festivali geleneksel olarak düzenlediklerini, yerli halkı ve gurbetçileri buluşturarak birlik ve beraberliği sağladıklarını belirtti.
Saratlı'nın yeraltı şehriyle ünlü olduğunu ifade eden Uğuz,''7 katlı olan ve ilk 4 katı turizme açık olan yeraltı şehrine her yıl ortalama 100 bin civarında yabancı turist geliyor. Festivale gelen vatandaşlar yeraltı şehrini de gezebilecek'' dedi.
Uğuz, bu yılki etkinliklere, Turizm Bakanlığına bağlı Hacı Bektaş Sema Grubu, Kıvırcık Ali, Sevcan Orhan ve Mine Gez'in katılacağını açıkladı.